Overheid

Op deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft over de subsidies van de Vlaamse overheid met betrekking tot vochtproblemen en vochtbestrijding. Per subsidie vindt u uitgebreid informatie over de toepassing van de subsidie, het gesubsidieerde bedrag en alle verschillende voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidies.

Verder krijgt u wat achtergrond over de subsidies en gedetailleerde informatie over hoe u deze subsidie moet aanvragen. Dan kunt u ook lezen wat er gebeurt na aanvraag van de subsidie en wat de gemiddelde wachttermijnen zijn en tenslotte kunt u meer informatie vragen via de nuttige contactgegevens.

De overheid biedt een aantal subsidies als extra steunmaatregel aan gezinnen om hun woonomstandigheden aanzienlijk te verbeteren. Daar hoort ook vochtbestrijding bij want dat is een probleem dat uw wooncomfort en gezondheid op termijn ernstig kan aantasten.

Ook veel gemeenten en een aantal provincies bieden aanvullende premies bij verbeterwerken of renovatiewerken om u extra te motiveren zorg te dragen voor uw woonomstandigheden in uw eigen belang en dat van uw gezin, zoals bijv. Antwerpen.

Wij zetten voor u alle overheidspremies op een rijtje met hun belangrijkste voorwaarden en eigenschappen maar zijn ons volledig bewust van het feit dat de wetgeving met betrekking tot subsidies en premies vaak wijzigt. Vaak worden bestaande overheidspremies stopgezet of worden er extra premies uitgereikt die nog niet zijn opgenomen. Wij proberen onze informatie up-to-date te houden met de recentste wijzigingen maar willen u tegelijkertijd ook aanmoedigen contact met ons op te nemen mocht er recentere informatie beschikbaar zijn die afwijkt van door ons verstrekte informatie.

Wij willen er ook op drukken dat deze informatie gebaseerd is op officiƫle bronnen en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud.